2009. augusztus 14., péntek

Piskótatekercs

Hozzávalók:

6 db tojás
6 ek.liszt 
(púpozott)
6 ek. porcukor 
(púpozott)
1 cs.sütőpor

baracklekvár
mandula (szeletelt)

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Először a hab 1/3-át belekeverjük a tojáskrémbe, majd a többit is óvatosan, apránként laza mozdulatokkal összedolgozzuk. A masszát kb. 30 x 40 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és forró sütőben 180 fokon lassan megsütjük.
Ha a tészta kész, picit hagyjuk hűlni, de még melegen a tepsiből egy konyharuhára ( a konyharuhát meghinthetjük porcukorral, hogy ne ragadjon a tészta a konyharuhára) vagy fóliára borítjuk. Fontos, hogy a tészta ne száradjon ki, nehogy törékeny legyen. 
Majd baracklekvárral megkenjünk a piskótalapot. Ha esetleg kiszáradt volna a tészta, a lekvárt felmelegíthetjük és a meleg lekvárral kenjük meg a tésztát, ettől újra rugalmas lesz. A konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a piskótalapot és fóliába csomagoljuk, pár órára hidegre tesszük. Majd kicsomagoljuk a fóliából a tekercset és a külsejét is megkenjük baracklekvárral és megszórjuk mandulaszeletekkel.

Nincsenek megjegyzések: