50 dkg liszt
1 tojás
2,3 dl tej
5 dkg vaj
1,5 kávéskanál só
1,5 kávéskanál cukor
1 cs. élesztőpor
A hozzávalókat kenyérsütőbe tesszük, megvárjuk, míg kidolgozza és megkeleszti a tésztát (15 perc dagasztó program, majd 20 perc kelesztés), majd lisztes deszkán 2 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk. 6 cikkre vágjuk háromszög vagy négyzet alakban, szorosan feltekerjük, még 25 percig hagyjuk kelni, vizezett tojássárgával vagy tejjel megkenjük a tetejét, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben, alacsonyabb rács magasságban 20 percig sütjük. Természetesen dagaszthatunk hagyományosan kézzel, ha nincs kenyérsütőnk/dagasztógépünk.
Kifli formázásáról egy felvétel. Köszönet érte!:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése