2009. április 21., kedd

Tejes kifli

Hozzávalók kb. 12 darabhoz





50 dkg liszt

1 tojás

2,3 dl tej

5 dkg vaj

1,5 kávéskanál só

1,5 kávéskanál cukor

1 cs. élesztőpor


A hozzávalókat kenyérsütőbe tesszük, megvárjuk, míg kidolgozza és megkeleszti a tésztát (15 perc dagasztó program, majd 20 perc kelesztés), majd lisztes deszkán 2 részre osztjuk, kerekre nyújtjuk. 6 cikkre vágjuk háromszög vagy négyzet alakban, szorosan feltekerjük, még 25 percig hagyjuk kelni, vizezett tojássárgával vagy tejjel megkenjük a tetejét, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben, alacsonyabb rács magasságban 20 percig sütjük. Természetesen dagaszthatunk hagyományosan kézzel, ha nincs kenyérsütőnk/dagasztógépünk.
Kifli formázásáról egy felvétel. Köszönet érte!:


Nincsenek megjegyzések: