40 dkg málna (fagyasztott is lehet)
2 EK porcukor
40 dkg natúr joghurt
0,5 dl tej vagy szójatej
tört jég
2 TK citromlé
2 EK barnacukor
6 szár friss menta
A málnát megmossuk, lecsöppögtetjük. 10 dkg málnát 1 evőkanál porcukorral összemixelünk, majd félretesszük, ugyancsak félreteszünk még néhány darab málnát díszítésre. A maradék málnát a joghurttal, a tejjel, a porcukorral, jéggel és a barnacukorral összemixeljük. A mentaszárakat megmossuk, megszárítjuk, majd 2 szárat apróra vágunk és a joghurtos turmixba keverjük.
A málnás-porcukros pürét a pohár belső oldalára öntjük, majd erre a joghurtos turmixot öntjük. Málnával és mentaszárral tálaljuk, természetesen hidegen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése