Hozzávalók:
18 dkg liszt
csipet só
1 csapott kiskanál sütőpor
1 kiskanál őrölt fahéj
12,5 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
2 tojás
150 g tejföl
3 db alma
3 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál apróra vágott mogyoró (lehet több is)
fél kiskanál őrölt fahéj
18 dkg liszt
csipet só
1 csapott kiskanál sütőpor
1 kiskanál őrölt fahéj
12,5 dkg margarin
15 dkg kristálycukor
2 tojás
150 g tejföl
3 db alma
3 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál apróra vágott mogyoró (lehet több is)
fél kiskanál őrölt fahéj
A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd tojást adunk hozzá, belekeverjük a lisztet, pici sót, sütőport, fahéjt és a tejfölt. Ezt a masszát köralakú tortaformába (kivajazott vagy sütőpapír az aljára) simítjuk. Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot, a mogyorót és a fahéjt összekeverjük. A tésztát megszórjuk a cukros-fahéjas mogyoró egy részével, majd a tésztára elrendezzük a vékony almaszeleteket, kicsit bele nyomkodjuk, majd újból megszórjuk a cukros-fahéjas mogyoróval. Előmelegített sütőben közepes lánggal 35-40 percig lassan sütjük. Nagyon finom, gyorsan elfogy!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése