2008. március 3., hétfő

Mangós-epres túrós szelet

Hozzávalók:

Tészta:
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
1 tojás
250 g tejföl

Krém:
3 dl tej
1 cs. vaníliás puding
250 g túró
5 ek cukor

tortazselé
1 db érett mangó
250 g eper

A tészta alapanyagait robotgéppel gyorsan összekeverjük, majd egy tepsibe öntjük, közepes lángon megsütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a túrókrémet: 3 dl tejben megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A cukrot összekeverjük a túróval, majd a kihűlt pudinggal. A krémet elsimítjuk a tésztán, majd rátesszük a kis kockára vágott mangót és felszeletelt epret. Az egészet tortazselével fedjük.

Nincsenek megjegyzések: