2012. március 27., kedd

Isteni diós kifli


Tészta hozzávalói:

12 dkg krémsajt (lehet Mascarpone is)
12 dkg vaj
3 púpos evökanál cukor
15 dkg liszt
egy csipetnyi só

Töltelék:

5 dkg barna cukor
2 evőkanál kristálycukor
2 teáskanál fahéj
10 dkg durvára vágott dió
6 púpos evőkanál baracklekvár
5 dkg mazsola (vagy aszalt meggy, amerikai tőzegáfonya)

Tésztát összegyúrjuk és hütőbe tesszük min. 1 órára. A töltelékhez a lekváron kívül mindent összekeverünk. A tésztát kettévágjuk és mindkettőből egyenként egy kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtunk a belisztezett deszkán, mert ragadhat. Megkenjük 3 kanál lekvárral és megszórjuk a töltelékkel. 12 cikkelyre vágjuk és kivülről a kör közepe fele haladva feltekerjük. Tojással megkenjük. Elömelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig, szép aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések: