2,5 evőkanál kakaó
2,5 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál rum
3-4 dl tej
3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
kb. 10 dkg kókuszreszelék
Töltelék:
25 dkg margarin
3-4 evőkanál porcukor
10 dkg kókuszreszelék
2,5 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál rum
3-4 dl tej
3-4 evőkanál sárgabaracklekvár
kb. 10 dkg kókuszreszelék
Töltelék:
25 dkg margarin
3-4 evőkanál porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A kekszet, kakaót, porcukrot, lekvárt összekeverjük villával, majd hozzáadjuk a rumot és a tejet kis adagokban. Villával összekeverjük. A masszát kettéosztjuk, 2 db. kb. 40 x 25 cm-es téglalapot nyújtunk belőle (zsírpapíron vagy fólián!). A tölteléknél, először a margarint a cukorral habosra keverjük és utána adjuk hozzá a kókuszreszeléket. A tölteléket is kettéosztjuk és mindkét téglalapra vékonyan rákenjük. Feltekerjük és megszórjuk kókuszreszelékkel és hűtőbe tesszük.
Ugyanebből a masszából készíthetünk kókuszgolyót is. Közepébe meggyet tehetünk, golyót formálunk, majd kókuszreszelékbe hempergetjük.
Megjegyzés! Ezt a masszát/tésztát használhatjuk különleges formatortáknál (piskóta helyett). A masszát csak a megfelelő formára gyúrjuk és bevonjuk marcipánnal (pl. katicabogár marcipántorta).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése