2007. október 19., péntek

Reteksaláta mangóval és almával


10–15 szem retek
1 alma
1 kisebb érett mangó
1 csokor friss kapor
4 evőkanál tejföl
2 teáskanál tejszínes torma


Előkészítés: A retket megmossuk, megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát vékony szeletkékre vágjuk. A mangót meghámozzuk, húsát kisebb darabokra vágjuk. A kaprot lecsepegtetjük, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.

Elkészítés: Az öntethez egy kis tálkában összekeverjük a tejfölt, a tormát és a kaprot, kissé megsózzuk, és megborsozzuk. A retket összekeverjük az almával és a mangóval. Az öntetet a zöldség-gyümölcs egyvelegre öntjük, és óvatosan összekeverjük, hogy az öntet bevonja az összetevőket. Amikor kész, átszedjük egy csinos salátástálba, és kaporszálakkal díszítjük.
Színesíthetjük még zellerszárral, sajttal. Nagyon finom fasírttal (darált hús, tojás, só, bors, fokhagymapor, pirospaprika, majoranna, zabpehely, zsemlemorzsa).

Nincsenek megjegyzések: