25 dkg tehéntúró
só,
örölt köménymag
pirospaprika
2 kanál margarin
2 kanál tejföl
zöldpetrezselyem
metélőhagyma
apróra vágott fél vöröshagyma
só,
örölt köménymag
pirospaprika
2 kanál margarin
2 kanál tejföl
zöldpetrezselyem
metélőhagyma
apróra vágott fél vöröshagyma
Lányos verzió: 25 dkg túrót egy tálba teszünk és villával összekeverjük a margarinnal és a tejföllel. Amikor már szép selymesen kenhető, egy csipet sót, kiskanál pirospaprikát, csapott kiskanál őrölt köménymagot és a hagymát keverünk bele. Ehhez lehet ízlés szerint a többi hozzávalót hozzákeverni.
Ha van újhagyma, metélőhagyma vagy póréhagyma, bármelyik használható.
Tipp gyomorproblémákkal küzdőknek vagy akik nem bírják a nyers hagymát: a hagymát felvágva besózzuk, majd fél óra elteltével szűrőn hidegvízzel átmossuk és lecsöpögtetjük, hogy a gyomornak káros illóolajok eltávozzanak.
Nagypapásabban: fele juhtúró-tehéntúró alap, pici erős paprika.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése