2007. október 21., vasárnap

Répa torta


Hozzávalók: 26 cm -es kerek tortaforma, vaj, zsírpapír 40 dkg sárgarépa 8 tojás 30 dkg cukor 40 dkg örölt mandula 6 dkg étkezési keményítő 1 teáskanálnyi örölt fahéj 1 citrom diszítésnek: porcukor, 12 db marcipán répa

Répát megmossuk, meghámozzuk, finomra reszeljük, egy tálkában félretesszük. A sütőt 160 fokon előmelegítjük. A tortaforma aljára zsírpapírt teszünk, a peremét bevajazzuk. A cukrot a tojássárgájával habosra verjük, a reszelt répát belekeverjük és még 3 percig keverjük, majd jöhet a darált mandula fele, az étkezési keményítő és a fahéj. A maradék tojásfehérjét ezalatt a hűtőben hűtjük. A citromot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük. A tésztába reszeljük a citrom héját és a levét is.
A tojásfehérjét keményre felverjük, majd a darált mandula másik felét hozzáadjuk. A mandulás habot óvatosan, fokozatosan összekeverjük a tésztával, majd beleöntjük a tortaformába. A tetejét simára simítjuk. A sütő középső sínén kb. 70 percig közepes fokozaton sütjük. Kb. 60 perc után kezdhetjük a tűpróbát. Ha kész a torta, akkor rövid ideig hagyjuk kihülni, majd a formából kivesszük, porcukorral megszórjuk és körben marcipán répákkal díszítjük. (max. 10 dkg marcipán és ételfesték)

Nincsenek megjegyzések: