2007. október 19., péntek

Barbie torta


Hozzávalók:
1 meztelen műanyag Barbie baba (megmosott :-) )
kb. fél kiló marcipánmassza (lehetőleg könnyen nyújtható pl. Odense Marzipan)
ételfesték (tubus kiszerelés, pl. Schwartau)
20 dkg szeletelt mandula
2 db kerek piskótatortalap (egy nagyobb és egy kisebb kerületű)
töltelékhez: bármilyen krém pl. csokikrém, nem túl lágy krém (vajas k
rém)


Kerek tortalapokat ketté vágjuk, megtöltjük csokoládé krémmel, egymás tetejére rakjuk. A Barbie babát középre brutális módon beszúrjuk a tortába. A torta a Barbie derekáig érjen, biztosan álljon. Majd az egész tortát bevonjuk kívűlről krémmel, úgy, hogy egy szimmetrikus félgömböt ill. szoknyaformát kapjunk. Ahol nincs tészta, ott több krémet teszünk. Fontos, hogy a krémnek tartása legyen. Amíg a masszát elkészítjük, a tortát tegyük hűtőbe. A marcipánmasszát a kívánt színre befestjük: az ételfesték tubusából pár cseppet teszünk a masszába, amelyet mint a gyurmát jól összedolgozzuk, amíg a festék egyenletesen be nem vonta a masszát (védő kesztyű nem árt). A színes marcipánmasszát kinyújtjuk fólián vagy zsírpapíron max. 5 mm vastagságra (porcukor, víz, fólia segítségével, szoba hőmérsékletű legyen a massza). A kinyújtott marcipánt a fólia segítségével a tortára helyezzük, szépen elsimítjuk. Marcipánból csináljuk a Barbie felsőrészét is, különböző blúzokat, ruhakölteményeket ill. szárnyakat találhatunk ki. Díszíthetjük mandula szeletekkel.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Zsuzsi!

Ez elképesztő! Otthon megmutatom majd a csajoknak, el lesznek ájulva! Csak azt nem tudom, Orsi hogy fogja ezt utánad csinálni! Puszi mindenkinek!

Kőhalmi Feri